Založ si blog

Nečakajte do jari. Čistenie a umývanie fasády by ste mali absolvovať ešte pred príchodom zimy.

Príchod zimy sa už nezadržateľne blíži. Práve toto je obdobie, kedy väčšina majiteľov rodinných domov odkladá exteriérové práce až do príchodu jari. Ak aj vy zvažujete, že by sa vám zišlo vyčistenie fasády, no nechce sa vám do toho púšťať pred zimou, prečítajte si tento článok. Pozrieme sa v ňom na to, či sa oplatí umývanie fasády absolvovať ešte teraz.

Zamedzte „starnutiu“ vašej fasády

Predstavte si, koľko nečistôt sa na vašom dome usadí v priebehu roka, či dokonca niekoľkých rokov, počas ktorých ste ho dôkladne nevyčistili. K tomu ešte pridajte príchod chladných dní, plných zrážok a snehu, zvýšenú vlhkosť a nedostatok slnečných lúčov…

To všetko sú priam ideálne podmienky na to, aby sa na povrchu vašej fasády začali tvoriť nepríjemné plesne a riasy. V prípade, že ste exteriér svojho domu už niekoľko rokov nečistili, možno sú tieto mikroorganizmy už skryté v hĺbke jeho pórov. Zimné mesiace sú pre nich ideálny čas, kedy sa začnú rozmnožovať ešte niekoľkonásobne rýchlejšie.

A čo to znamená pre vás? Keď zima skončí a vy sa pozriete na svoju fasádu, pravdepodobne budete mať pocit, že „zostarla“ nie o niekoľko mesiacov, ale rovno o niekoľko rokov.

Odstráňte zdravotné riziko

Plesne a riasy sú problémom nielen kvôli estetickej stránke, ale aj kvôli zdravotnému riziku, ktoré so sebou prinášajú. Zbavte sa tohto rizika čo najrýchlejšie a neodkladajte čistenie až do jari.

Ak sa chcete plesní a rias zbaviť naozaj dôkladne, nepúšťajte sa do toho svojpomocne. Bežne dostupné čistiace prostriedky a „wapka“ nevyčistia váš dom dostatočne do hĺbky. Aj keď sa vám na prvý pohľad môže zdať, že ste sa plesní a rias zbavili, je to tak iba na povrchu. Naopak, profesionálne čistenie fasád vás zbaví týchto choroboplodných zárodkov aj v póroch vašej fasády.

Umývanie fasády pred zimou šetrí vaše peniaze

Ako vám umývanie fasády v tomto ročnom období môže ušetriť peniaze? Jednoducho. Ako sme spomínali, ak sa fasáda nevyčistí ešte pred zimou, počas zimy sa jej stav zhorší oveľa rýchlejšie. Môže sa dokonca stať, že sa na jej povrchu vytvoria trhliny a praskliny, alebo sa začne na niektorých miestach odlupovať omietka. A to sú problémy, ktoré už čistenie fasád nevyrieši. V takomto prípade totiž budete musieť investovať do opravy fasády, čo je finančne oveľa náročnejšie, než pravidelné umývanie fasády, aspoň raz za 5 rokov.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 49429x
Priemerná čítanosť článkov: 1831x

Kategórie