Založ si blog

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom

Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, ako keď bola vaša omietka prvýkrát namaľovaná, chvíľu alebo možno pár rokov vyzerala úchvatne, potom ale prišiel problém s jej znečistením. Nuž a práve toto sa predsa zopakuje znova.

Žiadne maľovanie fasády nie je natoľko účinné a čarovné, aby dokázalo problém so znečistením vyriešiť. Problém iba oddiali a zakryje, no určite ho nevyrieši. Navyše v porovnaní s inými, a rozhodne účinnejšími metódami, je práve maľovanie fasády jedna z najdrahších možností. Cena za maľovanie fasády sa pohybuje približne okolo 16€ za meter štvorcový. Tak prečo neušetriť a radšej si nevybrať niečo lepšie a hlavne efektívnejšie?

Čistenie fasády na vlastnú päsť verzus čistenie fasády od profesionálnej firmy

Ak sa rozhodujete pre svojpomocné čistenie fasády, na dnešnom trhu si môžete vyberať z množstva možností, od chémie na čistenie fasád, cez rôzne prípravky až po vysokotlakové čističe. Často používané wapky môžu však spôsobiť viac škody ako úžitku. Nie, že by sme vám neverili, no tak ako aj na rôzne iné problémy v domácnosti voláte odbornú pomoc, mali by ste to zvážiť aj pri vašej fasáde. Svojpomocné čistenie fasády môže byť veľmi nebezpečné pre vašu fasádu a pri niektorých druhoch chémie aj pre vás. Pri profesionálnej firme vám nič z tohto nehrozí, ba dokonca mnohých z vás prekvapí aj prijateľná cena v porovnaní napríklad s maľovaním alebo s nákladmi za poškodenú fasádu po neskúsenom zásahu. Cena za čistenie fasády sa pohybuje už od 3,80€ za meter štvorcový, čo je v porovnaní s maľovaním fasády rozdiel až 70%.

Najhoršia nočná mora – oprava fasády

K tomuto veľmi nepríjemnému výdavku vás môže priniesť dlhodobo zanedbávaná fasáda či fasáda, ktorá možno bola čistená, no nesprávne. Najčastejšou príčinou bývajú práve svojpomocné pokusy o čistenie fasády, pri ktorých sa fasáda poškodí, aj keď si to možno na prvý pohľad nevšimnete. Ak sa tomuto nepríjemnému problému, ktorý takisto naruší váš finančný rozpočet, chcete vyhnúť, stavte na istotu a uprednostnite radšej pravidelné čistenie fasád od profesionálov.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Sú pre vás silikónové omietky novinkou? O čo vlastne ide a ako sa o ne starať?

09.05.2023

I keď sa v poslednej dobe silikónové omietky stávajú vcelku populárnymi, nie ku všetkým sa dostalo dostatok informácií o nich a ich následnej údržbe. To dnes spolu zmeníme a dozviete sa niečo viac!

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47322x
Priemerná čítanosť článkov: 1753x

Kategórie