Založ si blog

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Stávka na istotu – sivé fasády domov

Sivé fasády domov sa dlhé roky sa držia v priečke ako najobľúbenejšia voľba. Prečo je to tak? V prvom rade, ako sa aj v realite doposiaľ môžeme presvedčiť, sivá farba len tak nevyjde z módy a tiež jej údržba nie je nijak zvlášť náročná. Navyše sa veľmi ľahko kombinuje napríklad s rôznymi druhmi obloženia či možno nejakým extravagantnejším prvkom v exteriéri. Aj sivé fasády domov však môžu mať rôzne odtiene sivej, preto si dobre zvoľte odtieň, ktorý bude pre vás najvhodnejší.

Farebné fasády domov – risk či zisk?

Občas môže byť pri našom rozhodovaní až na škodu, aké rôzne farebné fasády domov máme na dnešnom trhu k dispozícií. Čím viac možností máme, tým viac by sme kombinovali a cesta k rozhodnutiu je potom priam nekonečná. Treba ale myslieť na to, že zväčša je práve toto kombinovanie na škodu. Pri výbere fasádnej farby treba ostať racionálny a myslieť hlavne na dve kritériá. V prvom rade na to, aby sme vybrali taký odtieň farby, na ktorom bude čo najmenej viditeľné akékoľvek znečistenie. Preto sa neodporúčajú žiadne bledé či krikľavo farebné fasády domov. No a samozrejme treba pozerať aj na vizuálnu stránku. V budúcnosti budete možno nehnuteľnosť prenajímať či predávať a aj farba fasády môže rozhodnúť o tom, ako rýchlo a za akú cenu nehnuteľnosť prenajmete či predáte.

Náter nebude dokonale krásny naveky, ak zabudnete na starostlivosť o fasádu

Či už vás zaujali sivé fasády domov, farebné fasády domov alebo akékoľvek iné alternatívy, žiadna fasáda neostane dokonale krásna donekonečna. Čas, prostredie a aj vplyvy počasia si budú vyberať svoju daň. Na to, aby ste si svoju fasádu udržali dlhé roky zdravú a peknú postačí jediné jednoduché riešenie. Pravidelné čistenie fasád domov. Cca každých 5 rokov by ste ju mali zveriť do rúk profesionálov, ktorý zvolia ten správny postup čistenia a ochrany vašej fasády. Toto riešenie vám ušetrí viacero nepríjemností, ba dokonca aj nejaké tie financie.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Sú pre vás silikónové omietky novinkou? O čo vlastne ide a ako sa o ne starať?

09.05.2023

I keď sa v poslednej dobe silikónové omietky stávajú vcelku populárnymi, nie ku všetkým sa dostalo dostatok informácií o nich a ich následnej údržbe. To dnes spolu zmeníme a dozviete sa niečo viac!

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45888x
Priemerná čítanosť článkov: 1700x

Kategórie