Založ si blog

Sú pre vás silikónové omietky novinkou? O čo vlastne ide a ako sa o ne starať?

I keď sa v poslednej dobe silikónové omietky stávajú vcelku populárnymi, nie ku všetkým sa dostalo dostatok informácií o nich a ich následnej údržbe. To dnes spolu zmeníme a dozviete sa niečo viac!

Silikónové omietky – súvisí ich vyššia cena naozaj s kvalitou?

Silikónové omietky sú určené na všetky druhy povrchov, preto nebudete mať problém ich použiť na akejkoľvek nehnuteľnosti. Sprevádza ich však vyššia cena, ktorá mnoho ľudí ľahko odradí a siahnu radšej po inej, „obyčajnej“ fasádnej farbe. Avšak vyššiu cenu nemajú len tak z rozmaru.

Môže za to najmä to, že ide o jednu z najkvalitnejších omietok. Pravdou tiež je, že na rozdiel od iných fasád, silikónové omietky môžu pri správnom zaobchádzaní vydržať až 25 rokov v úžasnom stave. Vďaka akrylátovej a silikónovej zložke, ktorú silikónové omietky obsahujú, majú výbornú priepustnosť a odolnosť voči vode. Sú teda veľmi odolné voči znečisteniu, čo u niektorých zákazníkov môže zavážiť a rozhodnú sa investovať. Jedinou maličkou nevýhodou pre vás môže byť to, že silikónová fasádna farbaobmedzenú farebnú škálu.

Ako prebieha starostlivosť a čistenie silikónovej omietky?

Hoci sa silikónové omietky častokrát označujú ako samočistiace, neznamená to, že nepotrebujú z času na čas starostlivosť, tak ako aj iné fasády. Treba myslieť na to, že keďže ste do tejto omietky investovali nemálo peňazí, netreba pokúšať šťastie a skúšať rôzne neoverené prostriedky na čistenie fasád z obchodu alebo nebodaj samočistenie čističom pod vysokým tlakom. Fasáde tieto voľne dostupné prípravky na čistenie fasád vôbec nepomôžu alebo problém iba na chvíľu oddialia. Nuž a v tom najhoršom scenári môžu fasádu nenávratne poškodiť.

Aby ste sa všetkým týmto nepríjemnostiam vyhli, stačí si na čistenie silikónovej omietky zavolať profesionálnu firmu. Svojím overeným spôsobom sa o fasádu postarajú a vy sa nemusíte ničoho báť. Firmu na čistenie fasád vyberajte dôkladne, overte si aj skúsenosti predošlých zákazníkov, aby ste mali istotu, že investícia do silikónovej omietky a ani do samotného čistenia nebola márna.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 53661x
Priemerná čítanosť článkov: 1987x

Kategórie