Založ si blog

Sú pre vás silikónové omietky novinkou? O čo vlastne ide a ako sa o ne starať?

I keď sa v poslednej dobe silikónové omietky stávajú vcelku populárnymi, nie ku všetkým sa dostalo dostatok informácií o nich a ich následnej údržbe. To dnes spolu zmeníme a dozviete sa niečo viac!

Silikónové omietky – súvisí ich vyššia cena naozaj s kvalitou?

Silikónové omietky sú určené na všetky druhy povrchov, preto nebudete mať problém ich použiť na akejkoľvek nehnuteľnosti. Sprevádza ich však vyššia cena, ktorá mnoho ľudí ľahko odradí a siahnu radšej po inej, „obyčajnej“ fasádnej farbe. Avšak vyššiu cenu nemajú len tak z rozmaru.

Môže za to najmä to, že ide o jednu z najkvalitnejších omietok. Pravdou tiež je, že na rozdiel od iných fasád, silikónové omietky môžu pri správnom zaobchádzaní vydržať až 25 rokov v úžasnom stave. Vďaka akrylátovej a silikónovej zložke, ktorú silikónové omietky obsahujú, majú výbornú priepustnosť a odolnosť voči vode. Sú teda veľmi odolné voči znečisteniu, čo u niektorých zákazníkov môže zavážiť a rozhodnú sa investovať. Jedinou maličkou nevýhodou pre vás môže byť to, že silikónová fasádna farbaobmedzenú farebnú škálu.

Ako prebieha starostlivosť a čistenie silikónovej omietky?

Hoci sa silikónové omietky častokrát označujú ako samočistiace, neznamená to, že nepotrebujú z času na čas starostlivosť, tak ako aj iné fasády. Treba myslieť na to, že keďže ste do tejto omietky investovali nemálo peňazí, netreba pokúšať šťastie a skúšať rôzne neoverené prostriedky na čistenie fasád z obchodu alebo nebodaj samočistenie čističom pod vysokým tlakom. Fasáde tieto voľne dostupné prípravky na čistenie fasád vôbec nepomôžu alebo problém iba na chvíľu oddialia. Nuž a v tom najhoršom scenári môžu fasádu nenávratne poškodiť.

Aby ste sa všetkým týmto nepríjemnostiam vyhli, stačí si na čistenie silikónovej omietky zavolať profesionálnu firmu. Svojím overeným spôsobom sa o fasádu postarajú a vy sa nemusíte ničoho báť. Firmu na čistenie fasád vyberajte dôkladne, overte si aj skúsenosti predošlých zákazníkov, aby ste mali istotu, že investícia do silikónovej omietky a ani do samotného čistenia nebola márna.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny v RTVS sú na dosah. Má Šimkovičová meno nového riaditeľa? Zákon by mohol naraziť na Čaputovú

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47647x
Priemerná čítanosť článkov: 1765x

Kategórie