Založ si blog

Čistenie fasád nemusí byť také jednoduché, ako si myslíte

Čistenie fasád je jednoduché a zvládnete ho pokojne aj sami… Za tento mýt zväčša môžu internetové fóra, ktoré tvrdia, že fasádu si vyčistíte do hodiny celkom samy a efektívne. Pravda je ale celkom inde.

Voľne dostupný čistič fasád

Najznámejší a najpoužívanejší čistič fasád je vysokotlakový čistič, nazývaný aj ako wapka. Veľa ľudí kupuje a volí práve ten, keďže to nie je jednorazová záležitosť a môžu ho využiť aj na iné účely. Majitelia sa do používania wapky púšťajú bezhlavo sami a vôbec si neuvedomujú, že fasáde to môže viac uškodiť ako pomôcť. Najčastejším kameňom úrazu je príliš vysoký tlak, ktorý tento „čistič fasád“ má, či zlá vzdialenosť od fasády pri jej čistení. Vtedy môže nastať veľmi nepríjemná situácia a fasáda sa poškodí, respektíve vzniknú praskliny, ktoré sa už bez profesionálnej opravy nezaobídu. Ďalšou nevýhodou je to, že ak ide napríklad o vyššiu budovu či poschodový dom, voda z wapky sa musí dostať všade, a teda vaša fasáda bude čistá iba na oko a efekt vôbec nebude trvácny.

Rôzne prípravky na čistenie fasád, no efekt je nulový

Voľne dostupné prípravky na čistenie fasád vám zväčša vôbec neprinesú výsledok podľa vašich očakávaní. V tomto prípade jednoducho plytváte svojim časom a energiou. Za sklamanie z výsledku si dokonca aj priplatíte. Rôzne prípravky a chémia na čistenie fasád sú častokrát nie práve najlacnejšie, navyše, aj v tomto prípade sa môže stať, že sa fasáda poškodí a jej rekonštrukcia vie byť pekne drahá. Jednoducho, žiadnym voľne dostupným “pomocníkom” sa vám nepodarí vyčistiť fasádu až do hĺbky pórov. Nuž a práve tam sa hromadia zárodky rias a plesní, ktoré dokonca ohrozujú zdravie vás aj vašich blízkych.

Efektívne čistenie fasád za výhodnú cenu bez zbytočného stresu

Pre mnohých je to až prekvapujúce, no ak si porovnáme peniaze „vyhodené“ za rôzne čističe fasád, prípravky na čistenie fasád alebo nebodaj za opravu fasády, v porovnaní s cenovou ponukou za čistenie fasád od profesionálnej firmy vás tieto neúspešné domáce pokusy vyjdú omnoho drahšie. S pomocou profesionálnej firmy na čistenie fasád nielen ušetríte, ale výsledok bude aj naozaj viditeľný a táto investícia sa rozhodne oplatí.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47634x
Priemerná čítanosť článkov: 1764x

Kategórie