Založ si blog

Moderná fasáda – čo je tabu a čo je naopak trendy?

Možno práve staviate svoj prvý rodinný dom alebo rekonštruujete starší rodinný dom. K tomu teda neodmysliteľne patrí voľba fasády. Zväčša je vyberanie fasády už len pomyselnou čerešničkou na torte, no predsa tento výber netreba zanedbať. Dnes je už možností viac než dosť, treba ale myslieť aj na finančný rozpočet, finálny vzhľad, ladenie s okolím a samozrejme na to, či daná fasáda vydrží a akú starostlivosť si bude vyžadovať. Aká by teda mala byt skutočne moderná fasáda?

Moderná fasáda – ktorý materiál bude pre vás ten najvhodnejší?

Ak sa povie moderná fasáda, momentálne sa najmodernejším materiálom pri fasádach stáva sklo. Je to síce extravagantnejšie, no pre dnešnú modernú dobu jednoducho obľúbené riešenie. Táto voľba dodá domu eleganciu a celý ho presvetlí. Musíte ale myslieť na to, že údržba skla nie je vždy tak celkom jednoduchá a navyše takýto výrazný dom sa nehodí všade. V meste môže krásne vyniknúť, no niekde na dedine či v prírode to asi nebude to pravé orechové.

Ďalším moderným kúskom zostáva aj tehlové obloženie, ktoré je populárne pre svoj vzhľad a jednoduchšiu údržbu. Samozrejme, tehla zapadne takmer všade a takáto moderná fasáda sa ľahko ladí k exteriéru nehnuteľnosti.

Obľúbencov pri fasádach je však ešte viac, od dreva, cez plech, až po staré dobré omietanie, ktoré má tiež hneď niekoľko možností.

Voľbou, ktorou nikdy nič nepokazíte, je práve omietanie. Aj keď vám to môže prísť ako nudné riešenie, dá sa krásne kombinovať aj s inými materiálmi, čím vznikne rovnako moderná fasáda. Najlepšou voľbou v tomto prípade sú najmä fasádne farby, ktoré sú neutrálne a zároveň vám uľahčia pravidelné čistenie fasád, na ktoré by ste nemali zabúdať. Ako príklad môžeme uviesť bielu fasádnu farbu, ktorá je síce neutrálna, moderná a nadčasová, no umývanie fasády budete musieť absolvovať určite častejšie než napríklad pri sivej fasáde.

Ako vyčistiť fasádu domu? Čistenie fasád – neodmysliteľná súčasť pri starostlivosti o váš dom.

Do stavby alebo renovácie vášho rodinného domu ste bezpochyby vložili množstvo úsilia. Netreba teda zabúdať na to, že ak chceme aby bol domov zdravý, plne funkčný a vydržal čo najviac rokov, čistenie fasád je nevyhnutnosťou. Tak teda ako vyčistiť fasádu domu čo najefektívnejšie? Ak chcete mať istotu, že fasáda nebude po zásahu zničená, voľte radšej profesionálnu firmu na čistenie fasád.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45912x
Priemerná čítanosť článkov: 1700x

Kategórie