Založ si blog

3 dôvody, ktoré vás presvedčia o tom, že pravidelné čistenie fasád by malo byť samozrejmosťou

Pravidelné upratovanie interiéru je pre nás bežnou rutinou. Rovnako tak upratujeme svoj balkón, záhradu či auto. Prečo teda takú istú pozornosť nevenujeme aj exteriéru nášho domu? Toto sú tri hlavné dôvody, pre ktoré by ste mali pravidelné čistenie fasád určite zvážiť aj vy.

Zanedbaný vzhľad nevzbudzuje dobrý dojem

Estetický dôvod je spravidla tým prvým, ktorý vám napadne, ak sa povie čistenie fasád. Samozrejme, fasáda zohráva dôležitú úlohu v tom, aký celkový dojem váš dom vyvoláva. Znečistený zovňajšok domu prináša nepríjemné pocity predovšetkým svojim majiteľov, avšak rovnako nepríjemný prvý dojem z neho môžu nadobudnúť aj vaše návštevy či susedia. Ak chcete mať dobrý pocit vždy, keď sa domov vraciate, keď sa naň pozriete alebo keď ho ukazujete svojim priateľom, najvhodnejším riešením pre vás je pravidelné čistenie fasád.

Čistenie fasád šetrí vaše peniaze

Existujú však aj oveľa racionálnejšie dôvody, prečo by ste sa o svoju fasádu mali starať pravidelne. Jedným z nich sú financie. V prvom rade, nová fasáda nie je vôbec lacná záležitosť. Ak ste teda investovali peniaze do svojej fasády, či už pri výstavbe alebo rekonštrukcii domu, určite vám bude záležať na tom, aby vaša fasáda zostala v bezchybnom stave čo najdlhšie.

Tak ako pri všetkých veciach, aj pri fasáde platí, že ak sa o ňu patrične nestaráte, oveľa rýchlejšie dochádza k jej opotrebovaniu a poškodeniu. Stačí niekoľko rokov a na vašej fasáde sa môžu začať objavovať prvé trhliny, praskliny alebo miesta, na ktorých sa bude odlupovať omietka. Čistenie fasád je najlepšia cesta, ako sa týmto neželaným javom vyhnúť a udržiavať svoju fasádu stále ako novú. Zvážte, či sa vám viac oplatí investovať pravidelne do čistenia fasády alebo po niekoľkých rokoch robiť celú fasádu úplne nanovo.

Znečistená fasáda môže predstavovať zdravotné riziko

Vedeli ste o tom, že čistenie fasád má aj zdravotné benefity? Póry fasády sú totiž ideálnym miestom pre tvorbu plesní a rias. Stačia k tomu občasné dažde, vyššia vlhkosť a nedostatok svetla. Často sa stáva, že plesne a riasy prerastú až na povrch fasády, kde sa stávajú aj estetickým problémom, avšak oveľa nebezpečnejšie je zdravotné riziko, ktoré predstavujú pre vás a vašu rodinu v čase, keď ich ešte nevidíte.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47334x
Priemerná čítanosť článkov: 1753x

Kategórie