Založ si blog

Čistenie zateplenej fasády vs nezateplenej fasády

Zámerom zateplenia fasády odjakživa bolo, a aj stále je, zníženie spotreby energií. Na opačnej strane so zateplením ale prichádza jedna väčšia nevýhoda, ktorú ľudia často prehliadajú a toto riziko si so zateplením absolútne nespájajú. Čo to teda je? Nepriedušnosť fasády. Na jednej strane výhoda, pretože si dom udržiava teplo a tým ušetríte, no na opačnej strane práve kvôli nepriedušnosti vznikajú plesne, keďže sa vlhkosť neodvetráva a tak sa udržuje v stenách.

čistenie zateplenej fasády
cena fasády bez zateplenia

Nemajte hlavu v smútku, pre každú fasádu tu je riešenie

Tak či onak, ani fasáda bez zateplenia neostane čistá donekonečna. Takisto je vystavená rôznym vplyvom počasia a okolitému prostrediu. Preto, či už máte fasádu zateplenú alebo nie, alebo sa možno práve rozhodujete nad týmito dvomi možnosťami, pre obe fasády existuje jednoduché riešenie. Nuž a tým sa bezpochyby v dnešnej dobe stáva čistenie zateplenej fasády alebo nezateplenej fasády od profesionálov. Efektívne, rýchle, profesionálne riešenie za rozumnú cenu, kto by tomu odolal?

Mám sa báť odlišnej ceny za čistenie zateplenej fasády či naopak fasády bez zateplenia?

Nestrachujte sa. U nás dobre vieme, čo fasáda potrebuje a samozrejme máme profesionálne obsiahnutý celý postup čistenia. Ak neveríte, radi vám ponúkneme aj možnosť ukážky čistenia na kúsku vašej fasády. Znie to priam až rozprávkovo, no ako to teda vyzerá s cenou?

Cena za čistenie fasády u nás je už okolo 3,8 eura za meter štvorcový, či už ide o čistenie zateplenej fasády alebo nie. Pre porovnanie, naše čistenie je oproti novému náteru, ktorý si ľudia volia práve preto, aby sa nemuseli zaoberať čistením, lacnejšie až cca o 10 eur za meter štvorcov. A to teda vôbec nie je málo, keď si zrátame celkové rozmery fasády.

Navyše, treba podotknúť, že ak sa predsa len niekto chce uchýliť k premaľovaniu fasády namiesto čistenia, problém znečistenia iba odloží a nie odstráni. V skratke, je to ako upratať si izbu spôsobom, že jednoducho všetko hodím do skrine. Na nejaký ten čas to zvonka vyzerá relatívne dobre, no problém si vás počká.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47690x
Priemerná čítanosť článkov: 1766x

Kategórie