Založ si blog

Čistenie silikónovej omietky – kvalitnej omietke doprajte aj kvalitnú údržbu

Neraz stojíme pred rozhodnutiami, či kúpiť a investovať väčší finančný obnos do skutočnej kvality alebo hľadať radšej úspornejšie riešenia aj za cenu istých kompromisov. Vždy to stojí za dôkladné zváženie, pretože ako sa hovorí „nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci“. Platí to najmä vtedy, ak ide o kúpu alebo investíciu na niekoľko ďalších rokov či dokonca desaťročí, čo je rozhodne aj prípad fasádnej omietky.

Ak máme hovoriť o skutočnej kvalite na trhu s fasádnymi omietkami, potom nemôžeme nespomenúť silikónovú omietku, ktorá patrí určite k tým najkvalitnejším. Kvalitné veci si však zaslúžia aj kvalitnú starostlivosť a údržbu, preto po istej dobe treba pamätať aj na správne čistenie silikónovej omietky. Ak sa chcete dozvedieť o tejto téme viac, napr. aké benefity silikónová omietka ponúka a aké čistenie silikónovej omietky zvoliť, potom sú nasledujúce riadky určené práve vám.

Silikónová omietka a jej výhody

Ak ešte váhate, či bude silikónová omietka pre vás tou správnou voľbou, potom môžeme odpovedať len… Rozhodne áno! Silikónová omietka je ideálna na všetky druhy povrchov a zatepľovacích systémov, čo ju už samo o sebe robí veľmi všestrannou. K veľkým výhodám silikónových omietok patrí tiež vysoká odolnosť voči poveternostným vplyvom, vodeodolnosť, paropriepustnosť, svetlostálosť a dobré tepelnoizolačné vlastnosti. Všetky tieto vlastnosti jej zabezpečujú vysokú životnosť, a to dokonca aj v prostredí s rizikom vyššieho znečistenia a prašnosti. Silikónová omietka vám tak na fasáde vydrží naozaj celé desaťročia, samozrejme za predpokladu, že jej z času na čas doprajete aj kvalitnú údržbu – profesionálne čistenie silikónovej omietky.

čistenie silikónovej omietky
silikónová omietka

Silikónová fasádna farba a jej využitie

Dobrou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a využitím aj na viac namáhaných miestach fasády sa vyznačuje aj silikónová fasádna farba. Je veľmi vhodná pri obnove fasád, zároveň však treba počítať s vyššou investíciou v porovnaní napríklad s akrylátovými farbami či v porovnaní s profesionálnym čistením fasády. Niekedy je preto výhodnejším riešením čistenie silikónovej omietky než investícia do nového náteru silikónovou fasádnou farbou.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47320x
Priemerná čítanosť článkov: 1753x

Kategórie