Založ si blog

Ako vyčistiť fasádu domu, ak sú problémom nielen bežné nečistoty, ale aj riasy?

Zbaviť sa rôznych nečistôt kdekoľvek v interiéri býva zvyčajne jednoduché. Niekedy postačí voda a saponát, prípade špeciálny čistiaci prostriedok určený pre konkrétny povrch. Ak si už naozaj nevieme rady, napríklad so znečisteným kobercom, môžeme ho jednoducho zaniesť do čistiarne, kde si určite poradia aj s výraznejším znečistením.

Ako si však poradiť so znečistenou, rokmi a poveternostnými vplyvmi poznačenou fasádou rodinného alebo bytového domu? Ako vyčistiť fasádu domu, ak sú problémom nielen bežné nečistoty, ale aj škodlivé huby, plesne a riasy? Existuje univerzálny čistič fasád alebo prípravok na riasy? To všetko sú otázky, ktoré si väčšina z vás položí pri riešení problému so znečistenou fasádou a my sa vám ich v tomto článku zodpovieme.

ako vyčistiť fasádu domu?
čistič fasád

Ako vyčistiť fasádu domu napadnutú riasami?

Pre správne vyčistenie fasády od rias sú dôležité určité skúsenosti a poznatky. Riasami napadnutá fasáda totižto potrebuje dôkladné hĺbkové čistenie, zasahujúce až do pórov omietky. Takéto čistenie si vyžaduje profesionálny prístup, a preto je najlepšie osloviť firmu, ktorá sa čistením fasád zaoberá na profesionálnej úrovni. Svojpomocné umývanie alebo experimentovanie s rôznymi prípravkami na riasy a plesne môže byť v tomto prípade neúčinné, a viac na škodu, ako na úžitok.

Existuje jeden univerzálny prípravok na riasy?

Vedeli ste, že existuje niekoľko druhov rias, ktorými môže byť fasáda vášho domu napadnutá? Asi najviac rozšírené je napadnutie zelenými riasami, ale vyskytujú sa aj riasy čierne či dokonca červené. Každý druh si však vyžaduje iný prípravok na riasy aj iný postup čistenia. Jednoducho povedané, neexistuje jeden univerzálny čistič fasád pre všetky druhy rias, ktorý by sme vám mohli s istotou odporučiť.

Odborné čistenie fasád a jeho benefity

Pri odbornom čistení väčšina firiem použije vlastný, overený a najmä kvalitný čistič fasád spolu s profesionálnymi technologickými postupmi. To je zárukou, že vaša fasáda bude vyčistená naozaj dôkladne a bez poškodenia. Benefitom môže byť aj záverečné ošetrenie fasády prípravkom, vďaka ktorému by ste mali mať na niekoľko ďalších rokov fasádu chránenú pred tvorbou húb a rias. Odborné čistenie fasád je tak investíciou, ktorá sa z hľadiska zdravého bývania a perspektívy dobre ošetreného náteru na minimálne 5 až 8 rokov, určite oplatí.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45946x
Priemerná čítanosť článkov: 1702x

Kategórie