Založ si blog

Fasáda – bezpečná a zdravá ulita vášho domova, ktorá si zaslúži starostlivosť

Nad „obyčajným“ znečistením mnohí iba mávnu rukou. Nič nevídané a neobvyklé. Veď čo by sa len mohlo stať? Predsa, ak mi nezáleží na vzhľade fasády, nie je sa o čo iné starať, všakže? Nuž, možno by ste sa čudovali, ale opak je pravdou. Znečistenie fasády totižto často vedie k jej horšiemu a mnohokrát nezvratnému poškodeniu, čo môže byť nebezpečné a dokonca môže ohroziť aj zdravie vás a vašich blízkych. Ako s týmto nepríjemným problémom bojovať? Je čistenie fasád naozaj efektívnym riešením? Alebo je lepšie fasádu premaľovať?

Najlepší liek na špinavú fasádu

Dostupných produktov na trhu či rád na internetových fórach je mnoho. Kde sa ale skrýva pravda o najlepšom riešení pre čistenie fasád? Odpoveďou je profesionálna firma. Tu ale prichádza mnoho výhovoriek a skepticizmu. Nie je to príliš drahé alebo nepreceňujú sa títo profesionáli náhodou? Pravdou je, že ak si porovnáte ceny napríklad novej omietky oproti vyčisteniu fasády firmou, nový náter nielenže váš problém nevyrieši nadlho, ale vás aj vyjde oveľa drahšie. No a čo sa týka zamestnancov danej firmy, nemáte sa čoho obávať. Nenazývajú sa profesionálmi pre nič za nič. Profesionálna firma na čistenie fasád má iste obstaraný web a ľahko dohľadateľný kontakt, preto sa na nich môžete obrátiť s akoukoľvek otázkou.

čistenie fasád - PRED
cistenie fasad - PO

Aké výhody mi prinesie čistenie fasád od skúsenej firmy?

Ako sme už spomenuli, oproti novému fasádnemu náteru alebo aj opravám vašej fasády, ktoré môžu nastať práve po neprofesionálnom zásahu, čistenie fasád skúsenou firmou vám ušetrí nejaké tie financie vo vašom rodinnom rozpočte. Takisto môžete rátať s tým, že výsledok bude jednoznačne a okamžite viditeľný, preto nemusíte čakať na sľuby prostriedkov, ktorých účinok údajne „uvidíte už do pár dní“. Firma vám poskytne komplexné čistenie fasády až do hĺbky a tak sa vôbec nemusíte zaoberať tým, či je omietka znečistená riasami, prostredím, vtáctvom alebo jednoducho rokmi a nánosmi prachu. A to najdôležitejšie, o ďalšie čistenie sa tak skoro strachovať nemusíte. Aby ste svoju fasádu udržiavali pravidelne, stačí tento proces zopakovať najlepšie znovu o päť rokov.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47389x
Priemerná čítanosť článkov: 1755x

Kategórie