Založ si blog

Čistenie fasády od lastovičiek – nočná mora každého majiteľa. Viete, ako ju vyriešiť?

Práve ste zrekonštruovali či urobili úplne novú fasádnu omietku na svojom dome? Určite vás to stálo nemálo peňazí. A v tom sa k vám nasťahujú aj noví „nájomníci“ – lastovičky. To je nočná mora asi každého majiteľa rodinného domu. My však máme jednoduché riešenie. Je ním čistenie fasády od lastovičiek.

Prečo sú lastovičky nevítanými hosťami?

Najväčší problém nepredstavujú samotné lastovičky, ale materiály, z ktorých si stavajú svoje hniezda. Trus, slama, tráva a blato – to všetko môže spôsobiť výrazné znečistenie vašej fasády. A keď lastovičky na jeseň odletia, zrazu zistíte, že je exteriér vášho domu špinavý na nepoznanie. Vtedy je ten správny čas zavolať si na pomoc profesionálnu firmu na čistenie fasád.

Profesionálne čistenie fasády od lastovičiek

Aj my v rámci svojich služieb ponúkame čistenie fasády od lastovičiek. Vďaka dlhoročným skúsenostiam, ktoré máme, dokážeme vašu fasádu vyčistiť tak, že bude vyzerať opäť ako nová. Dôkladné čistenie totiž neprebieha iba na povrchu, ale aj v hĺbke pórov. A čo je najdôležitejšie – na záver ešte fasádu ošetríme ochranným prostriedkom, ktorého úlohou je zamedziť jej znečisteniu na ďalších 5 rokov.

Nezabúdajte ani na prevenciu

Po vyčistení fasády a aplikovaní ochranného náteru odporúčame urobiť aj ďalšie preventívne opatrenia, aby sa k vám lastovičky opäť na jar nenasťahovali a vy ste nemuseli riešiť rovnaký problém o rok znova. Prevenciou môže byť napríklad hrotový systém, ultrazvukový odpudzovač vtáctva, elektrická sieť alebo špeciálne chemické prostriedky.

Čo sa stane, ak fasádu nevyčistíte?

Čistenie fasády od lastovičiek neodkladajte, je dobré ho stihnúť ešte predtým, než príde zima. Chlad, vlhko a tma, ktoré prichádzajú spolu so zimnými mesiacmi, sú ideálnymi podmienkami na to, aby sa v hĺbke pórov vašej fasády začali množiť plesne a riasy. Tie spôsobujú, že váš dom bude po zime vyzerať akoby zostarol o niekoľko rokov, ale hlavne, plesne a riasy prinášajú so sebou aj zdravotné riziká. Ak svoju fasádu dlhodobo zanedbávate, môže dôjsť k tvorbe trhlín a prasklín, prípadne opadávaniu omietky a v takom prípade už nebude stačiť iba čistenie fasád, ale bude potrebná kompletná oprava a nový náter.

Potrebujete vyčistiť fasádu od lastovičiek či iných nečistôt? Kontaktujte nás.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45394x
Priemerná čítanosť článkov: 1681x

Kategórie