Založ si blog

Čistenie fasád nie je určené iba pre rodinné domy. Rovnako efektívne môže byť aj pri bytovkách.

O tom, prečo je pravidelné čistenie fasády mimoriadne dôležité pre rodinné domy, si môžete prečítať v niekoľkých našich predchádzajúcich článkoch. Čoraz viac nám však chodia dopyty, či je čistenie fasád vhodné aj pre bytové domy. Dá sa fasáda bytovky vyčistiť efektívne? Prečo je vôbec potrebné ju čistiť? A koľko to bude stáť? Na všetky tieto otázky odpovieme v našom článku.

Je čistenie fasád efektívne aj pri bytovkách?

Naša odpoveď je jednoznačná – áno, aj pri bytových domoch môže byť čistenie fasády rovnako efektívne, ako pri rodinných domoch. Prezrite si našu galériu a presvedčte sa sami:

Ak si stále nie ste istý, či bude finálny výsledok stáť za to, dohodnite si s nami bezplatnú ukážku priamo u vás. Vyčistíme kúsok fasády na vašej bytovke a spolu s ostatnými majiteľmi bytov sa podľa toho môžete rozhodnúť, či je výsledok podľa vašich predstáv.

Prečo je dôležité udržiavať fasády bytových domov čisté?

Estetika

Najčastejší dôvod, prečo sa na nás klienti obracajú, je samozrejme estetický. Nová fasáda, ktorá stála nemalé množstvo financií, môže byť už po niekoľkých rokov znečistená na nepoznanie. Dôvodom môžu byť bežné nečistoty (prach, smog, vtáčí trus), ale aj závažnejšie problémy, ako sú napríklad plesne a riasy. Aj takto znečistená fasáda môže byť po dôkladnom vyčistení opäť ako nová. A čo je ešte dôležitejšie, my okrem samotného čistenia dbáme aj na prevenciu. Preto po vyčistení aplikujeme na fasády ochranný prípravok, ktorého úlohou je ochrániť fasádu pred znečistením na nasledujúcich 5 rokov.

Zdravie

Čo je však dôležitejšie, čistenie fasád odstraňuje zdravotné riziká, ktoré môžu ohrozovať všetkých obyvateľov bytového domu. Časté dažde, tieň a vysoká vlhkosť spôsobujú, že sa v póroch fasády začnú tvoriť zárodky plesní a rias. V niektorých prípadoch sú jasne viditeľné, pretože prerástli už aj na povrch fasády, ale niekedy o nich vôbec nemusíte ani tušiť. A ako iste viete, práve plesne môžu byť zdrojom zdravotných problémov, ako je napríklad zvýšená chorobnosť, alergie či poruchy imunitného systému. My čistíme fasády nielen na povrchu, ale aj v hĺbke pórov, vďaka čomu vás dokážeme týchto choroboplodných zárodkov zbaviť.

Trvalé poškodenie fasády

Tak ako pri všetkom, aj pri fasádach platí, že ak sa o nich dostatočne nestaráte, opotrebovávajú sa niekoľkonásobne rýchlejšie. Pravidelná starostlivosť môže predĺžiť životnosť fasády o celé roky. Naopak, ak starostlivosť dlhodobo zanedbávate, oveľa rýchlejšie sa na fasáde začnú tvoriť trhliny a praskliny, prípadne na niektorých miestach začne úplne opadávať farba. Potom je už jediným riešením oprava a opätovné premaľovanie fasády, čo je z hľadiska financií oveľa náročnejšie než pravidelná údržba.

valmax

Čistenie fasád – CENA

Nuž a v neposlednom rade vás určite zaujíma to, koľko peňazí vás čistenie fasády na bytovom dome bude stáť. Cena za čistenie fasád sa pohybuje už okolo 3,8 eura za meter štvorcový, čo vám v porovnaní s opravou a maľovaním fasády môže ušetriť až 70% nákladov.

Máte záujem o nezáväznú cenovú ponuku? Neváhajte nás kontaktovať.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47731x
Priemerná čítanosť článkov: 1768x

Kategórie