Založ si blog

Čistenie fasád alebo radšej nový náter? Poradíme vám, podľa čoho sa rozhodnúť a prezradíme, aké sú hlavné rozdiely.

Znečistená fasáda, ktorá sa už ani vzdialene nepodobá na krásnu novú fasádu spred niekoľkých rokov. Nepríjemné pocity vždy, keď sa vraciate domov alebo keď máte privítať novú návštevu a ukázať jej svoj dom. Je vám to povedomé? Špinavá fasáda dokáže potrápiť nejedného majiteľa rodinného domu a ten skôr či neskôr začne zvažovať svoje možnosti. Zvyčajne ako prvá príde na rad možnosť premaľovať fasádu úplne nanovo alebo ak už majitelia počuli o čistení fasád, zvažujú aj túto alternatívu.

My vám pomôžeme pri rozhodovaní – prezradíme vám, kedy je vhodnejšie zvoliť čistenie fasád, kedy radšej nový náter a aké sú hlavné rozdiely medzi týmito dvoma možnosťami.

Aktuálny stav fasády

Úplne prvým krokom by malo byť zhodnotenie aktuálneho stavu vašej fasády. Pozorne si ju poprezerajte a sústreďte sa najmä na to, či sa na fasáde nenachádzajú trhliny, praskliny, opadaná omietka či odlupujúca sa farba. Ak natrafíte na ktorýkoľvek z týchto problémov, je vysoká pravdepodobnosť, že čistenie fasády nebude pre vás vhodným riešením. V takomto prípade je totiž potrebná najprv oprava fasády a následne nový náter.

Nenašli ste na fasáde žiadne poškodenie, iba špinu? Výborne! Čistenie fasád je pre vás vhodným riešením. Nezáleží na tom, či ide o bežné znečistenie od prachu, smogu či vtáčieho trusu alebo vážnejšie problémy s plesňami a riasami na fasáde. Umývanie fasády vás dokáže zbaviť aj takýchto nepríjemností.

Stále si nie ste istý, či je vašej fasáde stačí iba vyčistenie alebo potrebujete opravu a nový náter? Neváhajte nás kontaktovať, radi vám poradíme!

Cena za čistenie fasád vs. cena za nový náter

Rozdiel medzi cenou za vyčistenie fasády a cenou za nový náter nie je vôbec zanedbateľný. Pre predstavu, čistenie fasády – cena sa pohybuje okolo 3,8€/m2 , zatiaľ čo cena za nový náter začína na 12,5€/m2. Jednoducho povedané, ak sa rozhodnete pre umývanie fasády, môžete ušetriť cca 70% nákladov oproti tomu, keby ste sa púšťali do maľovania fasády.

Tieto základné ceny však nie sú jediným faktorom, ktorý by ste mali zohľadniť po finančnej stránke. Prejde totiž niekoľko rokov a vaša fasáda sa môže opäť zašpiniť. Čo v takomto prípade? Investujete stále znova a znova do maľovania fasády? Alebo sa radšej spoľahnete na pravidelné čistenie fasády? My napríklad po vyčistení fasády aplikujeme ochranný náter, ktorý ju bude chrániť aj nasledovných 5 rokov. Novú fasádnu farbu však takýmto spôsobom neochránite a môže sa stať, že už po pár rokoch budete musieť maľovať opäť.

umývanie fasády

Chcete vedieť, koľko vás bude stáť čistenie fasády? Kontaktujte nás a my vám pripravíme nezáväznú cenovú ponuku.

Ide aj o vaše zdravie

Aj také banálne rozhodnutie, či fasádu vyčistíte alebo premaľujete, môže ovplyvniť zdravie vás a celej vašej rodiny. Ako je to možné? V póroch fasády sa totiž vplyvom vlhka tvoria zárodky plesní a rias, ktoré následne prerastajú až na povrch fasády. A ako iste viete, prítomnosť plesní so sebou prináša veľké zdravotné riziká. Či už plesne a riasy vidíte na povrchu fasády alebo nie, ak sa rozhodnete fasádu iba premaľovať, nezbavíte sa ich. Ďalej sa budú množiť a rozrastať v hĺbke pórov. Naopak, ak sa rozhodnete pre čistenie fasád, vaša fasáda bude vyčistená do hĺbky a vy sa nemusíte obávať negatívneho vplyvu plesní na vaše zdravie.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45400x
Priemerná čítanosť článkov: 1681x

Kategórie