Založ si blog

Oplatí sa investovať do profesionálneho čistenia fasád? Toto sú 3 dôvody, ktoré vás presvedčia, že to stojí za to.

Ušetrite až 70% nákladov vďaka čisteniu fasád

Keď staviate alebo rekonštruujete rodinný dom, investícia do novej fasády je jednou z najväčších položiek v rozpočte. Zároveň, práve exteriér vášho domu musí každý deň čeliť množstvu nepriaznivých vplyvov. Či už ide o počasie, prach a nečistoty, smog alebo vtáčí trus, všetko sa to podpisuje na stave vašej fasády, a to nielen po estetickej stránke.

Zatiaľ čo samotné znečistenie fasády vidíte ihneď, v hĺbke pórov vašej fasády sa môžu skrývať zárodky plesní a rias, ktoré predstavujú predovšetkým zdravotné riziko, no na povrchu fasády sa objavia až oveľa neskôr. Čím dlhšie je fasáda bez potrebnej starostlivosti, tým vyššie je aj riziko jej mechanického poškodenia. Časom sa totiž na fasáde začnú tvoriť praskliny a trhliny, neskôr môže začať fasádna omietka opadávať na niektorých miestach úplne.

znečistená fasáda

V tejto fáze už žiaľ čistenie fasád nie je možné a jediným riešením je kompletná rekonštrukcia fasády, ktorá je finančne oveľa náročnejšia. Pre predstavu, dôkladné a pravidelné čistenie fasády vám môže ušetriť až 70% nákladov oproti oprave fasády a novej fasádnej omietke.

Profesionálne čistenie fasád vám môže pomôcť pri predaji nehnuteľnosti

Často sa nám stáva, že sa na nás obracajú majitelia rodinných domov, ktorí plánujú svoju nehnuteľnosť predať, prípadne sa nám ozve priamo realitná kancelária. Hoci je trh s nehnuteľnosťami momentálne mimoriadne priaznivý a ceny nehnuteľností za pár rokov vzrástli až o 40%, o to väčšia je aj konkurencia a záujemcovia si môžu vyberať zo širokej ponuky.

Ak chcete svoju nehnuteľnosť predať čo najrýchlejšie, resp. za čo najvyššiu predajnú cenu, absolútne kľúčové je vytvoriť perfektný prvý dojem. K tomu samozrejme dopomôžu lákavé fotografie v inzerátoch na realitných portáloch, avšak tá najdôležitejšia časť prichádza vtedy, keď sa záujemcovia rozhodnú, že chcú prísť na obhliadku vášho domu.

Chcete, aby potenciálni záujemci po príchode ako prvé uvideli znečistenú fasádu? To môže prvý dojem úplne pokaziť a pritom stačí tak málo! Predtým, než sa rozhodnete dať svoju nehnuteľnosť k predaju, zabezpečte si profesionálne čistenie fasád. Vyčistená fasáda dokáže prilákať väčšie množstvo záujemcov, zvýšiť cenu nehnuteľnosti a dokonca môže dopomôcť aj k predaju v čo najkratšom čase.

Čistá fasáda dokáže prilákať viac zákazníkov

Tretí dôvod, prečo sa čistenie fasád oplatí, zaujme predovšetkým podnikateľov. Vlastníte podnik, reštauráciu, bar alebo akýkoľvek obchod? Čistá fasáda vám môže prilákať viac zákazníkov. Chcete vedieť ako? Pripravujeme pre vás k tomu celý samostatný článok, už čoskoro!

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 45945x
Priemerná čítanosť článkov: 1702x

Kategórie