Založ si blog

Ako si vybrať správnu firmu pre čistenie fasád?

Zaujalo vás čistenie fasád a radi by ste dopriali aj sebe znova čistú a krásnu fasádu, no neviete sa rozhodnúť, ktorú firmu by ste si mali zavolať na pomoc? Prečítajte si niekoľko našich rád, podľa ktorých jednoducho zistíte, či je daná firma skutočne odborníkom v oblasti čistenia fasád.

Bezplatná ukážka priamo u vás doma

Je pochopiteľné, že majitelia domov nechcú investovať svoje peniaze do niečoho, ak nevedia, aký bude finálny výsledok. Kvalitná firma na čistenie fasád preto nemá problém prísť k vám a ponúknuť vám bezplatnú ukážku na malom kúsku vašej fasády. Vďaka tomu môžete vidieť rozdiel medzi nevyčistenou a vyčistenou časťou fasády a jednoducho zhodnotiť, či je výsledok podľa vašich predstáv.

Niekedy sa oplatí zavolať si takto viacero firiem, aspoň uvidíte rozdiely medzi jednotlivými firmami a vyberiete si tú, ktorá vašu fasádu vyčistí najdôkladnejšie. Takáto bezplatná ukážka je tiež skvelým testom toho, či napríklad firma dodrží dohodnutý termín, príp. uvidíte, ako daná firma komunikuje a či vám jej prístup vyhovuje. Ak je výsledok čistenia, prístup aj komunikácia v poriadku, vyžiadajte si cenové ponuky.

Nakladanie s odpadovou vodou

Určite by vás nepotešilo, ak by vám síce firma vyčistila fasádu dôkladne, avšak po jej odchode by vám na pozemku zostala doslova spúšť. To sa ľahko môže stať. Ak firma nedbá na správne odvádzanie odpadovej vody, ktorá pri čistení vznikne, táto voda zostane vo vašej záhrade, pôde, atď. Preto sa informujte vopred.

My napríklad ešte pred samotným čistením nainštalujeme pozdĺž celej budovy záchytnú vaňu, do ktorej odpadová voda steká. Po dokončení prác vaňu odsajeme a odpadovú vodu zlikvidujeme v súlade so zákonom a tiež s ohľadom na životné prostredie. Klientovi tak na pozemku nezostane po nás žiaden neporiadok.

záchytná vaňa

Ochranný náter či dokonca záruka

Ak sa už pre čistenie fasád rozhodnete, určite nechcete absolvovať celý tento proces znova o niekoľko mesiacov. Preto je dôležité vedieť, či daná firma aplikuje po vyčistení na fasádu aj ochranný náter. Ten by mal vašu fasádu chrániť pred znečistením nasledujúcich 5 rokov (je to preto, že fasádu sa odporúča čistiť aspoň každých 5 rokov). Nuž a niektoré skutočne profesionálne firmy na čistenie fasád dokonca poskytujú aj záruku.

Vyberte si kvalitnú firmu na čistenie fasád za pomoci našich odporúčaní a určite nezabudnite ani na prezretie recenzií, aby ste vedeli, ako boli so službami spokojní predchádzajúci zákazníci.

Navštívte náš web
Sledujte našu FB stránku

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

12.05.2023

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Martina Šimkovičová

Šimkovičová: Zákon o STaR je hotový, je plne v súlade s európskou legislatívou

16.04.2024 13:02

K pôvodnému návrhu zákona prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných.

Peter Pellegrini

Poslanci opäť zasadnú do lavíc. Na úvod schôdze zložia sľub náhradníci za Pellegriniho a Moška

16.04.2024 12:52

Pellegrinimu zanikol mandát poslanca po zvolení za prezidenta.

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59, aktualizované: 12:45

Toto nie je tá solidarita, o ktorej sme hovorili, povedal predseda vlády.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 47121x
Priemerná čítanosť článkov: 1745x

Kategórie