Založ si blog

Farebné fasády domov – ostať radšej pri praktických a neutrálnych farbách alebo sa oplatí experimentovať?

Dilema pre každého majiteľa nehnuteľnosti – akú farbu náteru na fasádu zvoliť? Farebné fasády domov ovplyvnia celkový vzhľad nehnuteľnosti, starostlivosť o ňu, a takisto môžu zvýšiť či naopak znížiť šance na jej potencionálny predaj. Ako teda učiniť finálne rozhodnutie?

Stávka na istotu – sivé fasády domov

Sivé fasády domov sa dlhé roky sa držia v priečke ako najobľúbenejšia voľba. Prečo je to tak? V prvom rade, ako sa aj v realite doposiaľ môžeme presvedčiť, sivá farba len tak nevyjde z módy a tiež jej údržba nie je nijak zvlášť náročná. Navyše sa veľmi ľahko kombinuje napríklad s rôznymi druhmi obloženia či možno nejakým extravagantnejším prvkom v exteriéri. Aj sivé fasády domov však môžu mať rôzne odtiene sivej, preto si dobre zvoľte odtieň, ktorý bude pre vás najvhodnejší.

Farebné fasády domov – risk či zisk?

Občas môže byť pri našom rozhodovaní až na škodu, aké rôzne farebné fasády domov máme na dnešnom trhu k dispozícií. Čím viac možností máme, tým viac by sme kombinovali a cesta k rozhodnutiu je potom priam nekonečná. Treba ale myslieť na to, že zväčša je práve toto kombinovanie na škodu. Pri výbere fasádnej farby treba ostať racionálny a myslieť hlavne na dve kritériá. V prvom rade na to, aby sme vybrali taký odtieň farby, na ktorom bude čo najmenej viditeľné akékoľvek znečistenie. Preto sa neodporúčajú žiadne bledé či krikľavo farebné fasády domov. No a samozrejme treba pozerať aj na vizuálnu stránku. V budúcnosti budete možno nehnuteľnosť prenajímať či predávať a aj farba fasády môže rozhodnúť o tom, ako rýchlo a za akú cenu nehnuteľnosť prenajmete či predáte.

Náter nebude dokonale krásny naveky, ak zabudnete na starostlivosť o fasádu

Či už vás zaujali sivé fasády domov, farebné fasády domov alebo akékoľvek iné alternatívy, žiadna fasáda neostane dokonale krásna donekonečna. Čas, prostredie a aj vplyvy počasia si budú vyberať svoju daň. Na to, aby ste si svoju fasádu udržali dlhé roky zdravú a peknú postačí jediné jednoduché riešenie. Pravidelné čistenie fasád domov. Cca každých 5 rokov by ste ju mali zveriť do rúk profesionálov, ktorý zvolia ten správny postup čistenia a ochrany vašej fasády. Toto riešenie vám ušetrí viacero nepríjemností, ba dokonca aj nejaké tie financie.

Čím čistiť fasádu, ak sú problémom nevzhľadné riasy?

18.05.2023

Každá budova, či už ide o rodinný dom alebo bytový dom, potrebuje pravidelnú údržbu a starostlivosť. Je to veľmi dôležité z hľadiska životnosti budovy, energetických nákladov na jej prevádzku, ale aj z hľadiska zdravého bývania bez rizík. Keďže súčasťou každej nehnuteľnosti je aj fasáda, ktorá patrí k extrémne zaťažovaným plochám (najmä vplyvom [...]

Neprehliadajte problém vašej fasády a zvoľte to najlepšie riešenie pre vás i pre ňu!

15.05.2023

Maľovanie znečistenej fasády – utekanie pred skutočným problémom Pri prvom pohľade na špinavú fasádu je celkom normálne pomyslieť na maľovanie fasády. V skutočnosti to ale vôbec nie je tak efektívne, ako sa môže na začiatku zdať. Jasné, omietka bude po maľovaní krásna a bude vyzerať ako nová, no naozaj si môžeme myslieť, že to tak bude vyzerať naveky? Tak, [...]

Sú pre vás silikónové omietky novinkou? O čo vlastne ide a ako sa o ne starať?

09.05.2023

I keď sa v poslednej dobe silikónové omietky stávajú vcelku populárnymi, nie ku všetkým sa dostalo dostatok informácií o nich a ich následnej údržbe. To dnes spolu zmeníme a dozviete sa niečo viac!

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Valmax - čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 48055x
Priemerná čítanosť článkov: 1780x

Kategórie